Maud Elise, mode en portretfotograaf, Zwolle

Maud-Elise

''Ik portretteer om een andere visie van de mens te delen'' 

Mijn fotografie filosofie werkt als een kompas in mijn werk en ambitie. Elk project is een nieuwe uitdaging om het krachtigste beeld vast te leggen. Ik help mens en merk te verbinden met hun authenticiteit via beeld. Mijn doel is om mensen bewust te laten kijken naar beeld, en ze op onderzoek te laten gaan naar wie ze zijn. Fotografie reflecteert de mens en wereld als individu en als collectief. We kunnen veel leren over ons zelf via beeld. Mijn camera is een tool geworden om kennis op te doen en mijzelf te herinneren aan mijn kracht. Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie, conceptueel denken en het werken met verschillende lichtbronnen. 

My Story

Mijn naam is Maud-Elise, ik ben 20 jaar en gevestigd in omgeving Zwolle. Ik ben enthousiast, ambitieus, free spirited en heb een liefde voor mens en beeld. In 2015 hield ik voor het eerst een camera vast. Ik ontdekte mijn liefde voor fotograferen. Sindsdien heb ik de camera niet meer los gelaten. Al snel vond ik een eigen stijl en verdiepte ik me in conceptueel werken in de kunst en media. Tijdens mijn studie fotografie (2018) nam ik verschillende opdrachten aan, van trouwerijen tot interieur fotografie. Ook werkte ik veel samen met andere media beroepen en mocht ik mee kijken bij en leren van verschillende fotografen. Ik leerde al snel werken in de praktijk. Mijn passie kwam echt naar voren bij het portretteren en creëren van editorial series. In 2020, op 18 jarige leeftijd, schreef ik “Be Maud” in bij de KVK. Ik koos er voor om alle energie in mijn bedrijf te stoppen. In 2022 studeerde ik af als fotograaf.

Ik benader mijn werk vanuit gevoel, intuïtie en kennis. Mijn stijl is realistisch-perfect. Dit wil zeggen dat mijn foto's realistische elementen bevatten die tijdloos werken, tot in de puntjes zijn vast gelegd, en met strakke composities, verzorgde poses en goede verlichting.