top of page

ALL ABOUT: TAROT

Tarot is een down to earth tool die helpt om intuïtie te verbeelden. Het is een kaartenspel dat alle (psychische en spirituele) levensfases beschrijft in vorm van symbolisme. De kaarten worden al eeuwen gebruikt als begeleiding, en om antwoorden te krijgen op levensvragen. In mijn ervaring is het een praktische tool die je helpt om (innerlijk) advies te ontvangen en emotionele overzicht te creëren. Een tarot legging is niet bedoeld om je lot te voorspellen maar om je eigen lot te creëren. Zo kan het je wijzen op veranderingen die je in jouw leven mag aanbrengen. Of geeft het advies om beter met een situatie om te gaan. De tarot kan dienen als een goed kompas op je pad. De beelden op de kaarten werken tot op het onderbewuste door, waardoor jezelf bewust bepaalde acties of gedachtes gaat herkennen. 

DSCF7277.JPG

​Hoe de kaarten werken? Er zijn verschillende theorieën en ieder heeft zijn eigen waarheid. Ga vooral zelf op onderzoek als je het graag wilt begrijpen, en neem tot je wat resoneert. Maar omdat ik deze vraag zoveel krijg, ga ik het proberen in aardse taal uit te leggen. Dit is hoe de tarot in mijn optiek werkt:

 

Alle materie bestaat uit atomen, dit zijn de allerkleinste deeltjes materie. Een atoom bestaat uit 0,00000..1% deeltjes en 99,99999..% golven. Deze golven bewegen allemaal in een bepaalde frequentie en creëeren dus energie. Alle materie die wij zien, voelen en denken is energie. Onze hersen- en zenuwstelsel geven informatie aan elkaar door in de vorm van elektrische schokjes. Jouw gedachten zijn elektrisch, dus energie. En energie bezit informatie. Omdat alles energie is heeft ons lichaam een aura (elektromagnetische uitstraling). De aura bezit informatie van jouw (onder)bewustzijn maar pikt ook invloeden op van buitenaf. Zichtbaar en onzichtbaar, jouw energieveld bezit dus veel informatie. Je verleden, heden en toekomst, maar ook je gevoelens, angsten, geloven en dromen. Dit alles bij elkaar creëert een tijdlijn voor jou. In deze tijdlijn leef je omdat je in het heden zo handelt, voelt en gelooft. Omdat we vrije wil hebben kun je kiezen om deze tijdlijn te veranderen (bewuste actie en manifestatie). Dat is de reden waarom de tarot je 'lot' niet bepaalt, want die creëer jezelf. En dit is ook de reden waarom mediums of helers je toekomst kunnen “zien.”​ Als tarot consultant stem ik me af op jouw frequentie, en mijn kaarten zijn een tool om de informatie in jou aura op te pikken.

 

Vanuit mijn visie werkt de tarot als een samenspel van omstandigheden. Zowel psychisch als spiritueel. Ons eigen psyche speelt een grote rol in deze (zelf)helende werking. Besef je eens wat voor een kracht wij bezitten!  

bottom of page